
Francouzské tousty s karamelizovanými jablky a hruškami
Tento výborný, jednoduchý recept si zamilují všichni nadšenci sladké kuchyně. Francouzské tousty nám připravit ambasador FENIX grilu Jan Horák a my jsme pro vás Honzův
Tento výborný, jednoduchý recept si zamilují všichni nadšenci sladké kuchyně. Francouzské tousty nám připravit ambasador FENIX grilu Jan Horák a my jsme pro vás Honzův
Grilovací ohniště FENIX má nové místo – a rovnou v nádherném prostředí Krkonoš. Od letošního jara si jeho atmosféru, vůni a skvělou chuť grilovaných dobrot můžete vychutnat
O víkendu 21.–22. června 2025 jsme se zúčastnili akce Cars&Food Ostrava, která byla součástí letošního ročníku Tuning Show Trojhalí. Celý víkend se nesl ve znamení stylových aut, vůní
Šéfkuchař David Valíček, zakladatel ostravského Food Atelieru, se stal ambasadorem FENIX grilu. Jeho kulinářská cesta začala v prestižních světových restauracích, včetně hotelu Burj al Arab v
Na festivalu Cars&Food Ostrava jsme s radostí představili horkou novinku, která sklidila nadšené reakce – FENIX gril MINI. Stylová, kompaktní verze našeho ikonického FENIX grilu přináší
Už 21. a 22. června nás najdete na Cars&Food Festivalu, kde FENIX gril opět nechybí jako hrdý partner. Stejně jako loni spojíme síly s milovníky aut
Grilování je zážitek – a stejně jako si pečlivě vybíráte suroviny, můžete si teď vybrat i barvu svého FENIXu. Rozšířili jsme nabídku o nové odstíny,
Jan Horák, výrazná osobnost české gastro scény, se stal novým ambasadorem našeho moderního FENIX grilu. Honza je šéfkuchař s bohatými zkušenostmi z michelinských restaurací v
Šťavnatý tomahawk steak o hmotnosti 1–1,5 kg se nejprve nechá hodinu odpočinout při pokojové teplotě, poté se osolí, opepří a připraví na gril. Nejprve se
Suroviny (pro 4 osoby): • 4 steaky z tuňáka (150–200 g každý) • sezamová semínka na posypání • jarní cibulka nebo koriandr na ozdobu •
Suroviny (pro 4 osoby): • 16 kuřecích paliček • 4 limetky (šťáva + kůra) • 6 lžic olivového oleje • 4 lžíce medu • 4
Suroviny (pro 4 osoby): Základ: • 300 g rýže na paellu (např. Arborio nebo Bomba) • 1 lžíce olivového oleje • 1 cibule (nasekaná) •
Suroviny: Těsto: • 250 g hladké mouky • 150 ml vlažné vody • 1/2 balíčku sušeného droždí (nebo 10 g čerstvého) • 1 lžíce olivového
Suroviny (pro 4 osoby): • 500 g neloupaných krevet (nebo oloupaných podle preference) • 3 stroužky česneku (nasekané) • šťáva z 1 limetky • 3
Suroviny (pro 4 osoby): • 1 ananas • 2 banány • 2 broskve nebo nektarinky • 8–10 jahod (volitelné) • 2 lžíce medu nebo javorového
Na plněné houby: • 4 velké portobello houby • sů1 lžíce olivového oleje • 4 čerstvé burgerové bulky • 100 g čerstvého sýra (např. feta,
Na burgery: • 500 g mletého hovězího masa (ideálně s vyšším obsahem tuku, cca 20%) • sůl a čerstvě mletý pepř • 4 čerstvé burgerové
Ingredience Pro žebra: • 2 kg vepřových žeber (ideálně baby back ribs) • 1 lžíce soli • 1 lžíce černého pepře • 1 lžíce česnekového
Grilování na ohništi FENIX je zážitek, který spojuje tradiční způsob přípravy jídel s moderními možnostmi grilování. Dnes vám ukážeme, jak docílit nejlepší chuti ryb při
Představte si, že jste se právě vrátili z úžasné dovolené na řeckých ostrovech a již teď vám chybí místní lahodná kuchyně. My vám dnes ukážeme,
Díky ohništi FENIX pokaždé zažijete neopakovatelnou atmosféru přírody spojenou s vůní dřeva a venkovní pohody. Vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný recept na grilovaný sýr halloumi,
Grilování na ohništi FENIX je zážitek, který spojuje tradiční způsob přípravy jídel s moderními možnostmi grilování. Tento recept na grilovaný steak je ideální volbou pro