Suroviny (pro 4 osoby):
• 16 kuřecích paliček
• 4 limetky (šťáva + kůra)
• 6 lžic olivového oleje
• 4 lžíce medu
• 4 stroužky česneku (nasekané)
• 2 lžičky soli
• 1 lžička mletého černého pepře
• 2 lžičky mleté papriky (ideálně uzené)
• 1 lžička chilli (volitelně)
• čerstvý koriandr nebo petrželka na ozdobu
Postup:
Příprava:
Smíchejte šťávu a kůru z limetek, olivový olej, med, česnek, sůl, pepř, papriku a chilli.
Marinování masa:
- Paličky vložte do mísy nebo sáčku a zalijte marinádou.
- Nechte odležet v lednici alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc.
Grilování:
- Předehřejte gril na střední teplotu.
- Paličky grilujte přibližně 20–25 minut, pravidelně obracejte a potírejte zbylou marinádou.
- Jsou hotové, když mají zlatavou kůrku a uvnitř dosáhnou 75 °C.
Podávání:
- Posypte čerstvým koriandrem nebo petrželkou a podávejte s plátky limetek.
- Skvělé jsou s grilovanou zeleninou nebo rýží.
Tipy:
- Chcete extra křupavou kůrku? Na posledních 5 minut grilování zvyšte teplotu!
- Místo medu můžete použít javorový sirup nebo třtinový cukr pro jemnější karamelizaci.
