Grilované kuřecí paličky s limetkami a medem

Suroviny (pro 4 osoby):

• 16 kuřecích paliček

• 4 limetky (šťáva + kůra)

• 6 lžic olivového oleje

• 4 lžíce medu

• 4 stroužky česneku (nasekané)

• 2 lžičky soli

• 1 lžička mletého černého pepře

• 2 lžičky mleté papriky (ideálně uzené)

• 1 lžička chilli (volitelně)

• čerstvý koriandr nebo petrželka na ozdobu

Postup:

Příprava:
Smíchejte šťávu a kůru z limetek, olivový olej, med, česnek, sůl, pepř, papriku a chilli.

Marinování masa:

  • Paličky vložte do mísy nebo sáčku a zalijte marinádou.
  • Nechte odležet v lednici alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc.

Grilování:

  • Předehřejte gril na střední teplotu.
  • Paličky grilujte přibližně 20–25 minut, pravidelně obracejte a potírejte zbylou marinádou.
  • Jsou hotové, když mají zlatavou kůrku a uvnitř dosáhnou 75 °C.

Podávání:

  • Posypte čerstvým koriandrem nebo petrželkou a podávejte s plátky limetek.
  • Skvělé jsou s grilovanou zeleninou nebo rýží.

Tipy:

  • Chcete extra křupavou kůrku? Na posledních 5 minut grilování zvyšte teplotu!
  • Místo medu můžete použít javorový sirup nebo třtinový cukr pro jemnější karamelizaci.