Medovo-hořčičné špízy z ohniště FENIX

Suroviny (pro 4 osoby):

• 600 g kuřecích prsou nebo stehenního masa bez kosti

• 3 lžíce medu

• 2 lžíce plnotučné hořčice

• 1 lžíce dijonské hořčice

• 2 lžíce olivového oleje

• sůl, pepř

• dřevěné špejle nebo kovové jehly na špízy

Příprava špejlí:
Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je na 20–30 minut do vody, aby na grilu neshořely.

Postup:

  1. Maso nakrájejte na kostky, osolte a opepřete.
  2. Smíchejte med, obě hořčice a olivový olej – vznikne sladko-pikantní marináda. Maso do ní naložte minimálně 1 hodinu.
  3. Maso napichujte na špejle.
  4. Špízy položte na rozpálenou desku nebo rošt ohniště FENIX a grilujte cca 10–12 minut (čas se mění podle velikosti nakrájeného masa), během pečení je můžete potírat zbylou marinádou.


Tip: Podávej s jogurtovým dipem s bylinkami – dodá špízům svěžest a lehkost.

Smíchejte 200 g řeckého jogurtu s lžící olivového oleje, prolisovaným stroužkem česneku, hrstí nasekané pažitky nebo petržele, špetkou soli, pepře a pár kapkami citronové šťávy. Vše dobře promíchejte a nechte alespoň 15 minut odležet v lednici, aby se chutě propojily.