Suroviny (pro 4 osoby):
• 600 g kuřecích prsou nebo stehenního masa bez kosti
• 3 lžíce medu
• 2 lžíce plnotučné hořčice
• 1 lžíce dijonské hořčice
• 2 lžíce olivového oleje
• sůl, pepř
• dřevěné špejle nebo kovové jehly na špízy
Příprava špejlí:
Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je na 20–30 minut do vody, aby na grilu neshořely.
Postup:
- Maso nakrájejte na kostky, osolte a opepřete.
- Smíchejte med, obě hořčice a olivový olej – vznikne sladko-pikantní marináda. Maso do ní naložte minimálně 1 hodinu.
- Maso napichujte na špejle.
- Špízy položte na rozpálenou desku nebo rošt ohniště FENIX a grilujte cca 10–12 minut (čas se mění podle velikosti nakrájeného masa), během pečení je můžete potírat zbylou marinádou.
Tip: Podávej s jogurtovým dipem s bylinkami – dodá špízům svěžest a lehkost.
Smíchejte 200 g řeckého jogurtu s lžící olivového oleje, prolisovaným stroužkem česneku, hrstí nasekané pažitky nebo petržele, špetkou soli, pepře a pár kapkami citronové šťávy. Vše dobře promíchejte a nechte alespoň 15 minut odležet v lednici, aby se chutě propojily.



