Grilované krevety s česnekovo-limetkovou marinádou 

Suroviny (pro 4 osoby):

• 500 g neloupaných krevet (nebo oloupaných podle preference)

• 3 stroužky česneku (nasekané)

• šťáva z 1 limetky

•3 lžíce olivového oleje

• 1 lžička medu

• 1 lžička uzené papriky

• špetka chilli (dle chuti)

• sůl, pepř

• čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu

• špízy (pokud chcete napichovat)

Příprava špejlí:
Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je na 20–30 minut do vody, aby na ohništi neshořely.

Příprava:
V míse smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu, česnek, med, papriku, chilli, sůl a pepř.

Krevety přidejte do marinády, promíchejte a nechte odležet alespoň 30 minut. Pokud používáte špízy, napíchněte krevety těsně vedle sebe.

Grilujte na středním žáru 2–3 minuty z každé strany, dokud nejsou růžové a pevné.

Podávejte posypané čerstvými bylinkami, s plátky limetky na dokapání.

Tip: Skvěle se hodí k čerstvé bagetě, rýži nebo lehkému salátu

Dobrou chuť!