Suroviny (pro 4 osoby):
• 500 g neloupaných krevet (nebo oloupaných podle preference)
• 3 stroužky česneku (nasekané)
• šťáva z 1 limetky
•3 lžíce olivového oleje
• 1 lžička medu
• 1 lžička uzené papriky
• špetka chilli (dle chuti)
• sůl, pepř
• čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu
• špízy (pokud chcete napichovat)
Příprava špejlí:
Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je na 20–30 minut do vody, aby na ohništi neshořely.
Příprava:
V míse smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu, česnek, med, papriku, chilli, sůl a pepř.
Krevety přidejte do marinády, promíchejte a nechte odležet alespoň 30 minut. Pokud používáte špízy, napíchněte krevety těsně vedle sebe.
Grilujte na středním žáru 2–3 minuty z každé strany, dokud nejsou růžové a pevné.
Podávejte posypané čerstvými bylinkami, s plátky limetky na dokapání.
Tip: Skvěle se hodí k čerstvé bagetě, rýži nebo lehkému salátu
Dobrou chuť!
