Díky ohništi Fenix pokaždé zažijete neopakovatelnou atmosféru přírody spojenou s vůní dřeva a venkovní pohody. Vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný recept na grilovaný sýr halloumi, který je ideální pro letní večery s rodinou a přáteli.
Ingredience
• 250 g sýru halloumi
• 2 lžíce olivového oleje
• 1 lžička sušeného oregana
• 1 lžička čerstvého rozmarýnu, nasekaného
• šťáva z 1/2 citronu
• čerstvě mletý černý pepř dle chuti
• Volitelné: čerstvé bylinky a citronové plátky na ozdobu
Příprava
1. Předehřátí grilu: Zapalte grilovací ohniště Fenix a nechte jej rozehřát na středně vysokou teplotu. Ideální je, když uhlíky začnou žhnout a oheň se zklidní.
2. Příprava halloumi: Sýr halloumi nakrájejte na plátky tlusté přibližně 1 cm.
3. Marinování: V malé misce smíchejte olivový olej, sušené oregano, nasekaný rozmarýn, citronovou šťávu a čerstvě mletý černý pepř. Plátky sýra halloumi potřete touto marinádou z obou stran
4. Grilování: Umístěte plátky halloumi na grilu Fénix. Grilujte asi 2-3 minuty z každé strany, dokud sýr nezíská zlatohnědou barvu.
5. Servírování: Grilovaný halloumi podávejte ihned. Můžete jej ozdobit čerstvými bylinkami a citrónovými plátky pro svěží chuť.
Tipy na servírování
Grilovaný sýr halloumi se skvěle hodí jako předkrm nebo součást hlavního jídla. Můžete jej podávat s čerstvým salátem, grilovanou zeleninou nebo jako součást sendviče.
Grilování na ohništi Fenix je nejen o přípravě lahodných pokrmů, ale také o sdílení nezapomenutelných okamžiků s blízkými. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na grilovaný sýr halloumi a užijte si kouzlo venkovního vaření na maximum!